18 TikTok Trends som du skal bruge som virksomhed i 2023

January 13, 2023
Estimeret læsetid (minutter):
15

Intro

Er din virksomhed klar til at blive en del af den voksende TikTok-bølge? Platformen har vundet stor popularitet blandt brugere i alle aldre og kan give din virksomhed muligheden for at nå et større publikum og øge din online tilstedeværelse generelt. Men med så mange forskellige trends og tendenser på TikTok, kan det være svært at vide, hvordan man skal skabe indhold, der fanger brugerens opmærksomhed. Derfor har jeg her samlet 17 vigtige trends i 2023, du skal være opmærksom på, når du skaber indhold til TikTok som virksomhed og et brand. 

Her er en nem oversigt over de forskellige emner, som denne guide kommer ind på:

Hvorfor TikTok

TikTok er eksploderet de seneste år. Mellem 2018 og 2022 har de set en vækst i antallet af brugere på et gennemsnit på 340 millioner nye aktive brugere per år, og har altså overgået det samlede antal brugere på Instagram i 2021, og forventes at have over 2 milliarder brugere i 2024. I Danmark er bruget af TikTok også steget massivt, og i dag bruger 8% af alle danskere TikTok til dagligt, og endnu flere bruger TikTok et par gange om ugen. Platformen er mest populært blandt unge (12-29 år), men flere og flere af de ældre begynder så småt at komme med også. Ligesom de tidlige dage af Instagrams vækst, så er det altså nu, at du skal begynde at overveje om du som virksomhed skal på TikTok, og hvorfor?

Fordi, at muligheden for organisk vækst er nu på sit højeste, og går snart kun nedad. Det vil altså sige, at det bliver sværere og sværere at gro i antallet af følgere og blive opsnappet af TikTok algoritme, så du ikke behøver at bruge alt for mange penge for overhovedet at blive set. Derudover, så begynder flere og flere virksomheder, at anvende de forskellige trends på medier til deres fordel, som giver en bølge af nye potentielle kunder til brandet. 

TikTok er ikke for alle, men er bestemt et medie som du bør overveje i din marketings- og vækststrategi. Jeg har herunder prøvet at give en masse trends du bør overveje at implementere, samt eksempler og tips & tricks, så du kan få en god start på at få din virksomhed på TikTok.

TikToks udvikling igennem de seneste år (Statista)

18 Trends for 2023 du skal være opmærksom på som virksomhed

Interaktivt indhold

TikTok handler om at engagere med dine følgere og opfordre dem til at interagere med dit indhold. Virksomheder bør fokusere på at skabe interaktivt indhold, der giver brugerne mulighed for at deltage og dele deres oplevelser.

Nogle gode eksempler på interaktivt indhold på TikTok kan være:

 • En hashtag-udfordring, hvor brugerne kan dele deres egne videoer med et specifik hashtag og blive en del af en større challenge
 • En interaktiv quiz, hvor brugerne kan svare på spørgsmål om et bestemt emne og se deres resultater sammenlignet med andre
 • En "duet" video, hvor brugerne kan optage deres egen video sammen med en eksisterende video og dele den på deres egen profil
 • En "giveaway" konkurrence, hvor brugerne kan dele deres egen video og deltage i lodtrækningen for at vinde en præmie
 • En "tutorial" video, hvor brugerne kan følge instruktionerne og prøve det selv

Eksempel på interaktivt indhold på TikTok - Tobias Rahim

Short-form video

TikTok er en platform bygget omkring videoindhold i et kortere format, hvor de fleste videoer kun varer 15 sekunder eller mindre. Virksomheder skal være kreative og on-point, når der skabes indhold til TikTok, og sørge for, at budskaberne er klare og effektive.

Nogle gode eksempler på short-form video på TikTok kan være:

 • En kreativ animation, der fortæller en historie eller præsenterer et produkt på under 15 sekunder.
 • En musikvideo, der kombinerer musik med visuelle effekter for at fremhæve et budskab eller en stemning.
 • En "day in the life" video, der viser et kig ind i livet hos en person eller en virksomhed og giver en følelse af nærhed og ærlighed.
 • En video der bruger lipsync, hvor brugerne bruger et populært lydklip og synkroniserer deres læber med lyden og laver kreative og ofte humoristiske videoer
 • En "before and after" video, der viser et produkt eller en service i brug, og hvordan det forbedrer en situation eller løser et problem.

Autenticitet

TikTok-brugere er tiltrukket af autentisk og relaterbart indhold, så virksomheder skal fokusere på at skabe ægte og reflekterende indhold for deres brands. Det betyder at være åben og gennemsigtig og dele ægte historier og oplevelser.

Nogle gode eksempler på, hvordan man skaber autenticitet på TikTok kan være:

 • At dele en "bag kulissen" video, der viser hvordan virksomheden arbejder, og give indsigt i processerne
 • At dele videoer af virksomhedens medarbejdere, hvor de deler deres personlige historier og erfaringer
 • At lave "storytelling" videoer, der viser virkelige kunder og deres oplevelser med dit produkt
 • At dele videoer af ægte reaktioner fra virksomhedens sociale medier eller kundeservice, som viser hvordan virksomheden håndterer og løser kunders spørgsmål og problem.
 • At lave "live" videoer, hvor brugeren kan se og høre virksomheden i realtid, og føle sig som om de er en del af en ægte og levende oplevelse.

Kreativitet

For at skille sig ud, skal virksomheder være modige og innovative i deres indhold. Det kan betyde at eksperimentere med forskellige formater, bruge humor, eller udnytte populære TikTok-trends og udfordringer for at engagere med brugerne.

Nogle gode eksempler på, hvordan man viser kreativitet på TikTok kan være:

 • At lave en parodi eller en "mockumentary" video, der tager et populært koncept og putter et sjovt spin på det
 • At lave en stop-motion video, der viser et produkt eller en service i brug på en unik og interessant måde
 • At bruge animationer eller grafik for at visualisere komplekse eller tekniske budskaber - gør det nemt at forstå
 • At tage en populær trend eller udfordring og give det et personligt spin, f.eks. ved at vise en anden side af en trend eller udfordring, som man ikke har set før

Eksempel på unikt indhold på TikTok - Mystery Makers
Eksempel på unikt indhold på TikTok - Mystery Makers

Brugergenererede produktanmeldelser

TikTok-brugere deler i stigende grad deres meninger om produkter og services på platformen, hvilket giver vigtige indsigter for virksomheder. Ved at opfordre kunderne til at dele deres anmeldelser på TikTok, kan virksomheder få værdifulde tilbagemeldinger og forbedre deres produkter og services.

Eksempler på, hvordan man kan arbejde med produktanbefalinger på TikTok:

 • Opfordre kunderne til at dele deres anmeldelser: Du kan opfordre dine kunder til at dele deres anmeldelser af dit produkt eller din service på TikTok ved at give dem en ekstra incitament, fx en rabat eller et gratis produkt.
 • Indsamle og vise anmeldelser: Du kan indsamle kundeanmeldelser og vise dem på din TikTok-profil eller i dine videoer for at give dit publikum et indblik i, hvad andre folk mener om dit produkt eller din service.
 • Opfordre kunder til at dele deres historier: Du kan opfordre dine kunder til at dele deres historier om, hvordan dit produkt eller din service har hjulpet dem eller løst et problem for dem. Det kan skabe sympati og tillid hos dit publikum.
 • Opfordre kunder til at dele deres kreative brug: Du kan opfordre dine kunder til at dele deres kreative brug af dit produkt eller din service på TikTok. Det kan være en god måde at øge engagement og skabe buzz omkring dit brand.
 • Opsætte en hashtag (#) kampagne: Du kan lave en hashtag-kampagne, hvor dine kunder kan dele deres anmeldelser og historier og kan være en god måde at samle feedbacks og øge engagementet.

Samarbejde

Virksomheder bør se efter muligheder for at samarbejde med andre mærker eller influencers for at nå en bredere målgruppe og øge engagementet og antallet af følgere.

Nogle gode eksempler på gode samarbejder mellem brands på TikTok kan være:

 • Et samarbejde mellem to eller flere mærker, hvor de laver en fælles hashtag-udfordring og fremmer hinanden på deres egne kanaler
 • Et samarbejde mellem en modebrand og en influencer, hvor influencerne viser brandets tøj i deres videoer og fremhæver det på deres kanal
 • Et samarbejde f.eks. mellem en madblogger og et mad-brand, hvor de laver en serie af videoer, der viser madlavningsteknikker og opskrifter med brandets produkter
 • Et samarbejde f.eks. mellem en teknologivirksomhed og en gamer, hvor de laver videoer der viser hvordan man kan bruge virksomhedens produkt i spil
 • Et samarbejde f.eks. mellem en bilproducent og en musiker, hvor de laver en musikvideo, der viser bilens funktioner og køreegenskaber, og bruger musikerens sang i videoen.

Eksempel på samarbejder på TikTok - Red Bull

Personaliseret indhold

Generelt er vi alle tiltrukket af unikt og relaterbart indhold, så virksomhederne bør fokusere på at skabe personligt tilpasset indhold, der kan relateres til deres målgruppe. Det kan betyde at dele et indblik i virksomheden bag kulisserne, eller fremhæve ægte historier og oplevelser fra kunder eller medarbejdere.

Nogle gode eksempler på, hvordan man kan arbejde med personaliseret indhold på TikTok kan være:

 • At lave videoer, hvor medarbejdere deler deres personlige historier og erfaringer og dermed skaber en personlig forbindelse til virksomheden
 • At lave videoer, der viser virksomhedens kunder eller klienter og deres oplevelser med produktet
 • At lave videoer, der fokuserer på et bestemt produkt eller service og skræddersyer budskabet til den specifikke målgruppe
 • At lave videoer, der viser virksomhedens lokationer eller faciliteter for at give en unik og personlig indsigt i virksomheden
 • At bruge data og analytics for at segmentere og målrette indholdet mod specifikke målgrupper og dermed gøre indholdet mere personligt og relevant.

Brugergenereret indhold

Virksomheder bør udnytte brugergeneret indhold ved at oprette kampagner, der opfordrer brugerne til at dele deres oplevelser eller skabe indhold, der er relateret sig til brandet.

Nogle gode eksempler på godt brugergenereret indhold på TikTok kan være:

 • En hashtag-udfordring, hvor brugerne kan dele deres egne videoer med et bestemt hashtag, der er knyttet til brandet eller en kampagne
 • En "user review" kampagne, hvor brugerne kan dele deres erfaringer med et produkt eller en service og dele deres videoer med et bestemt hashtag
 • En "transformation" kampagne, hvor brugerne kan dele deres før- og efter-billeder eller videoer, der viser hvordan et produkt eller en service har forbedret deres liv
 • En "DIY" kampagne, hvor brugerne kan dele deres egne ideer eller tutorials om hvordan man kan bruge et produkt eller lave noget selv
 • En "Show off your city" kampagne, hvor brugerne kan dele deres egne videoer af deres by og deres favoritsteder og oplevelser og dele dem med et bestemt hashtag.

Eksempel på brugergerneret indhold på TikTok - SubwaySurfers

Interaktive filtre

TikTok er kendt for sine sjove og engagerende filtre, og virksomheder bør se efter muligheder for at oprette deres egne filtre med branding, for at øge engagementet og øge brand awareness.

Nogle gode eksempler på, hvordan man kan arbejde med interaktive filtre på TikTok kan være:

 • At oprette sit eget branded filter, der er relateret til virksomhedens brand eller et produkt, som brugerne kan bruge i deres videoer.
 • At oprette en filter udfordring, hvor brugerne kan dele deres videoer med virksomhedens filter og et bestemt hashtag, og på den måde skabe mere eksponering for brandet
 • At samarbejde med en influencer eller et kendt ansigt for at lave en filter udfordring, der er relateret til virksomhedens brand eller produkt og derved få eksponering fra flere profiler
 • At oprette et interaktivt filter, der kombinerer augmented reality-effekter, for at give brugerne mulighed for at interagere med virksomhedens produkt eller service på

Hashtag-challenges

TikTok er kendt for sine populære hashtag-udfordringer, som er en god måde for virksomheder at engagere sig med brugerne og øge deres engagement. Det kan betyde at oprette en unik hashtag-udfordring, der er relateret til mærket, eller at udnytte eksisterende populære udfordringer.

Nogle gode eksempler på kendte og populære hashtag-udfordringer på TikTok kan være:

 • #dontrushchallenge, hvor brugerne skiftes til at vise deres "glam" og "casual" look i en video.
 • #lipsync, hvor brugerne synkroniserer deres læber med en populær sang eller lydklip.
 • #renegade, hvor brugerne danser til en populær sang og bruger et bestemt trin i deres dans.
 • #fyp, hvor brugerne laver en video med et selvvalgt hashtag, som kan være relateret til en trend eller en kampagne
 • #dance, hvor brugeren viser deres dansetalent til en populær sang eller et bestemt danse-beat.

Eksempel på influencer marketing på TikTok - Chipotle

Visuel storytelling

Virksomheder bør fokusere på at skabe engagerende og betydningsfulde visuelle elementer for at fortælle deres historier, der skaber en forbinelse med brugerne. Det kan betyde at bruge opsigtsvækkende grafik, animationer eller videoeffekter for at fange brugerens opmærksomhed.

Nogle gode eksempler på, hvordan man kan arbejde med visuel storytelling på TikTok kan være:

 • At lave videoer, der viser et produkt eller en service i brug, ved hjælp af animationer eller grafik, der viser produktets funktioner og fordele
 • At lave en stop-motion video, der viser en historie eller fortæller et budskab ved hjælp af stillbilleder og visuelle effekter
 • At bruge infographics eller diagrammer for at visualisere komplekse data eller statistikker
 • At bruge animationer eller motion graphics for at visualisere komplekse eller tekniske budskaber
 • At lave videoer med et kunstnerisk eller kreativt perspektiv, der fremhæver virksomhedens brand eller budskab.

Influencer marketing

TikTok er en platform, der er stærkt påvirket af influencers, og virksomheder bør se efter muligheder for at samarbejde med populære TikTok-brugere for at fremme deres brand og nå nye målgrupper.

Nogle gode eksempler på, hvordan man kan arbejde med influencers på TikTok kan være:

 • At samarbejde med en influencer for at lave en produktanmeldelse video eller en video, hvor influencern anvender et produktet i en video
 • At samarbejde med en influencer for at lave en kreativ kampagne eller en udfordring, der er relateret til virksomhedens brand eller produkt
 • At samarbejde med en influencer for at lave en "takeover" af virksomhedens TikTok konto, hvor influencern overtager kontrollen over kontoen for en dag eller flere dage og deler deres eget indhold.
 • At samarbejde med en influencer for at lave et brand ambassadør eller et "brand partnership" forløb, hvor influenceren forpligter sig til at dele indhold der er relateret til virksomheden eller produktet over en længere periode.

Eksempel på influencer marketing på TikTok - Chipotle

Augmented reality (AR)

TikTok er en platform, der egner sig godt til augmented reality-indhold, og virksomheder bør se efter muligheder for at skabe AR-oplevelser, der engagerer og glæder brugerne. Det kan betyde at bruge AR for at forbedre produktdemonstrationer, skabe immersive brandoplevelser eller engagere brugerne med sjovt og interaktivt indhold.

Nogle gode eksempler på hvordan man kan arbejde med augmented reality (AR) på TikTok kan være:

 • At bruge AR-effekter for at give brugerne mulighed for at interagere med et produkt eller en service på en unik og engagerende måde
 • At skabe et AR-filter, der relaterer sig til brandet eller produktet, og som brugerne kan bruge i deres videoer
 • At lave en AR-udfordring, hvor brugerne skal finde eller interagere med et virtuelt objekt, der er relateret til virksomhedens brand eller produkt
 • At skabe en AR-oplevelse, der er relateret til en kampagne eller en trend og som brugerne kan deltage i og dele deres oplevelser
 • At bruge AR for at give brugerne mulighed for at prøve virtuelle produkter eller tjenester, før de køber det

Det kan være værd at bemærke at TikTok også har deres eget AR-studio, hvor man kan lave og distribuere sine egne filtre til platformen.

Live streaming

TikTok's live streaming-funktion er eksploderet i popularitet, med brugere, der bruger den til at skabe forbindelse med deres følgere i realtid. Virksomheder kan udnytte denne trend ved at inkludere live streaming i deres markedsføringsstrategi og ved at afholde Q&A’s eller produktdemonstrationer.

Eksempler på, hvordan man kan arbejde med live streaming på TikTok:

 • Afhold Q&A-sessioner: Du kan afholde spørgetimer med dit publikum og besvare deres spørgsmål i realtid. Det giver dit publikum mulighed for at få svar på deres spørgsmål og føle sig forbundet med dig eller din virksomhed.
 • Produktdemonstrationer: Du kan bruge live streaming til at vise dit publikum, hvordan man bruger dit produkt eller service. Det kan være en god måde at give potentielle kunder en forståelse for, hvordan produktet fungerer, og hvordan det kan hjælpe dem.
 • Konkurrencer: Du kan afholde konkurrencer eller giveaways via live streaming, hvor dit publikum kan deltage og vinde præmier. Det kan være en god måde at øge engagement og interaktion med dine følgere.
 • Bag-om-scenen indhold: Du kan give dit publikum et unikt indblik i din virksomhed eller din arbejdsdag ved at lave live streaming af "bag-om-scenen" indhold. Det kan være en god måde at skabe en personlig forbindelse med dit publikum.
 • Samarbejder med andre influencers eller brands: Du kan samarbejde med andre influencers eller brands på TikTok for at nå ud til et større publikum og skabe interesse omkring dit brand.

Eksempel på live-streaming på TikTok

Annoncering

Platformens annonceringsformater har udviklet sig til at inkludere flere forskellige muligheder, inklusiv videoannoncer i feedet, brandede effekter og-samarbejder. Virksomheder kan bruge disse annonceringsformater til at målrette specifikke målgrupper og øge engagementet.

Eksempler på, hvordan man kan arbejde med TikTok annoncering:

 • In-feed video annoncer: Du kan bruge in-feed video annoncer til at promovere dit produkt eller din service ved at vise en video, der er placeret i din målgruppes feed. Det kan være en god måde at fange opmærksomheden og skabe interesse omkring dit brand.
 • Branded effekter: Du kan oprette annoncer, der bruger branded effekter som en form for reklame. Det kan være en god måde at skille sig ud og skabe en unik oplevelse for dit publikum.
 • Retargeting: Du kan bruge annoncer til at målrette folk, der allerede har vist interesse for dit brand ved at besøge din hjemmeside eller interagere med dit indhold på TikTok. Det kan være en god måde at øge chancerne for konvertering.

Interaktivt indhold

TikTok-brugere elsker at interagere med interaktivt indhold, såsom afstemninger, quizzer og spil. Virksomheder kan udnytte denne trend ved at skabe interaktivt indhold, der promoverer deres produkter eller tjenester.

Eksempler på, hvordan man kan arbejde med interaktivt indhold på TikTok:

 • Afstemninger: Du kan lave afstemninger, hvor dit publikum kan vælge deres foretrukne produkt eller service. Det kan være en god måde at indsamle feedback og finde ud af, hvad dine potentielle og eksisterende kunder og følgere foretrækker.
 • Quizzer: Du kan lave quizzer, der tester publikums viden om dit produkt eller din service. Det kan være en god måde at øge engagement og skabe interesse omkring dit brand.
 • Spil: Du kan skabe spil, hvor dit publikum kan deltage og vinde præmier. Det kan være en god måde at øge engagement og igen skabe buzz omkring dit brand.
 • Interaktive filtre: Du kan skabe interaktive filtre, der kan tilføje en unik oplevelse for dit publikum. Det kan være en god måde at skille sig ud og skabe en unik oplevelse.
 • Call-to-action: Du kan inkludere en call-to-action i dit interaktive indhold, der opfordrer dit publikum til at købe dit produkt eller benytte din service. Det kan være en god måde at øge konverteringer og generelt salg.

Humorens kraft

TikTok-brugere elsker at grine og have det sjovt, og virksomheder kan udnytte denne trend ved at skabe humoristisk indhold, der appellerer til deres potentielle kunder. Det kan gøres gennem sjove videoer, memes, vittigheder og andet let-hjertet indhold, der engagerer og underholder.

Eksempler på, hvordan man kan arbejde med humor på TikTok:

 • Sjove videoer: Du kan lave sjove videoer, der promoverer dit produkt eller din service. Det kan være en god måde at fange opmærksomheden og skabe interesse omkring dit brand.
 • Memes: Du kan bruge memes, der er relevante for dit brand eller produkt, til at skabe humor og fange opmærksomheden.
 • Vittigheder: Du kan bruge vittigheder, der er relevante for dit brand eller produkt, til at skabe humor og engagement.
 • Parodier: Du kan lave parodier på populære TikTok trends eller videoer, der relaterer til dit brand eller produkt, for at skabe humor og engagement
 • Kreative kampagner: Du kan opsætte en kampagne, hvor dit publikum kan sende deres egne sjove videoer eller kreationer, og du kan dele dem på din profil. Det kan være en god måde at øge engagement og interaktion med dit publikum.

Eksempel på hvordan man bruger humor på TikTok - Stephania Potalivo

Vigtigheden af personalisering

Brugere værdsætter personalisering og tilpasset indhold, hvilket betyder, at virksomhederne skal tilpasse deres markedsføringsindsats til individuelle kunder og deres unikke behov og præferencer. Det kan gøres gennem personaliserede anbefalinger, målrettede annoncer og andre personaliserede markedsføringstaktikker, der viser kunderne, at du værdsætter deres individuelle præferencer.

Eksempler på, hvordan man kan arbejde med personalisering på TikTok:

 • Personaliserede anbefalinger: Du kan give personaliserede anbefalinger til dit publikum ved at bruge data om deres tidligere interaktioner og købshistorik på din hjemmeside eller på TikTok
 • Målrettede annoncer: Du kan bruge målrettede annoncer til at nå ud til specifikke dele af dit publikum baseret på deres interesser, demografiske oplysninger og tidligere interaktioner.
 • Personligt indhold: Du kan skabe indhold, der er personligt tilpasset til din målgruppe, fx ved at bruge deres navn i videoer eller opslag, eller ved at inkludere personlige historier eller erfaringer.

Konklusion

TikTok er et socialt medie, som lige nu er i rivende udvikling, men samtidig giver nyoprettede profiler en mulighed for, at kunne gro organisk da det stadig er relativt nyt i forhold til andre medier såsom Instagram, Facebook og Twitter. Du har altså her en unik mulighed som virksomhed, at blive en del af et medie, som hurtigt kan øge din synlighed, rækkevide og forhåbentligt i sidste ende, flere salg. 

Jeg håber, at disse 18 trends og hvordan man kan bruge dem har hjulpet dig. Hvis du har fundet denne guide brugbart, så husk, at du kan finde min skabelon til sociale medier, så du kan planlægge og effektivere dig egen tid. Det kan du alle GoGrowths medlemmer finde lige her.

Læs videre

7 tips til at gro din YouTube kanal i 2023

Hvis du ønsker at udvide din YouTube-kanal, er der flere trin, du kan tage for at øge din synlighed og tiltrække flere seere. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at udvikle din YouTube-kanal og tage den til næste niveau.
Gå til artikel

Sådan laver du et Referral Program: Lav dine kunder til den bedste salgskanal

Her får du en guide til hvorfor du burde overveje et referral program, hvordan du hurtigt kommer i gang og hvordan andre gør det med succes.
Gå til artikel

Få flere startup tips, hacks og ideer hver uge

Et nyhedsbrev med fokus på vækst, startups og den nyeste teknologi for dig og din virksomhed - 100% gratis!

Du er nu tilmeldt GoGrowth nyhdsbrev
Noget gik galt, prøv venligst igen.
“At have en bank af marketing og growth ideer har været essentielt for vores vækst”
Malue Marzello, Head of Marketing
Confetti Dogs
Ephicient logoOE logo2020INC logoThe Paak logoPipelinx.co logoAriseHealth logoAriseHealth logoAriseHealth logoAriseHealth logoAriseHealth logoAriseHealth logoAriseHealth logo

Få adgang til GoGrowth

Få adgang til mere end +100 growth ideer, skabeloner til effektivisering, lister og meget mere.

Alle growth ideerne er testet på den ene eller den anden måde. Få adgang til mere end +100 Growth og Marketing ideer der er med til at skalere din virksomhed. Skabeloner der er med til at øge din effektivitet og skabe vækst, samt en masse lister og ressourcer.